Is het in jouw webwinkel ook rustig nu de zomervakantie begonnen is? Zodra het warmer wordt en mensen meer buiten te vinden zijn en op vakantie gaan ervaren veel webwinkeliers een dipje in het aantal bezoekers in hun webwinkel. En daardoor zijn er logischerwijs ook minder bestellingen. Tenzij je echte zomerproducten verkoopt natuurlijk, dan heb je deze dip waarschijnlijk op een ander moment in het jaar. Een dipje is niets om je zorgen over te maken, mits het niet te lang duurt. Maar je kunt er wel flink onzeker van worden!

Gebruik de rustige perioden om aan je webwinkel te werken
Het is volkomen normaal dat je af en toe een dip in je webwinkel hebt. Net zoals je ook pieken kent. Je kunt natuurlijk van de rust genieten en leuke dingen doen met je gezin, maar zo’n rustige periode is ook het ideale moment om áán je webwinkel te werken. Ook als je even wat minder bestellingen in te pakken hebt is er genoeg te doen. Met een webwinkel ben je immers nooit klaar en nooit uit geleerd. Je hebt nu eindelijk tijd om dat ene marketingboek te lezen dat je al een tijd op je lijstje hebt staan. Of om die cursus te volgen waar je eerder geen tijd voor had. Vooral doen, want daarmee investeer je in de toekomst van je webwinkel. In je eigen toekomst dus. De online wereld is flink in beweging en verandert continue. Als je bij wilt blijven zal je je af en toe moeten verdiepen in nieuwe ontwikkelingen of nieuwe marketingmethoden. Daarvoor is de vakantieperiode ideaal.

Klaarstomen voor de feestdagen
Waarschijnlijk ben je er nog helemaal niet mee bezig, maar zodra de zomervakantie afgelopen is wordt het al weer tijd om toe te werken naar de drukke feestmaanden. Door nu aan de slag te gaan met bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie, je te verdiepen in het uitsturen van een persbericht of door de gebruiksvriendelijkheid van je webwinkel te verbeteren heb je straks een streepje voor op je concurrenten. Doe nu alvast de voorbereidingen, zodat je straks als heel Nederland weer online gaat shoppen niets te klagen hebt over bezoekersaantallen en bestellingen. Als je in november nog moet verzinnen hoe je toch meer bezoekers naar je webwinkel kunt trekken ben je te laat.

Bekijk ook de informatieve website van Astrid van Kollenburg van Succes met je Webshop.