Koningsdag

Staat 27 april al in je agenda? Dan is het namelijk alweer Koningsdag. Een feestelijke dag waar er voor ieder wat wils te beleven valt. Ga je struinen tussen de tweedehands verkoopwaar of ga je liever een borrel drinken met vrienden? Bij Hip & Stip Kaarten zijn ze er in ieder geval al helemaal klaar voor. Met hun collectie originele Hollandse stationery, kaarten en andere hebbedingen kom je moeiteloos in de stemming. Je kunt de producten gebruiken om je buitenlandse Snailmail vrienden op de hoogte te brengen van deze oer-Hollandse feestdag of om andere Postcrossers te vertellen over het grote feest. Maar wist je dat je de artikelen van de collectie ook heel goed kunt gebruiken om je huis of jezelf mee te versieren? Maak van Koningsdag één feest.

Klaar voor Koningsdag

Bij Hip & Stip Kaarten hebben ze diverse hebbedingen in het assortiment met een Hollands thema. Deze leuke gadgets komen op Koningsdag goed van pas. Neem maar eens een kijkje bij de leuke buttons met een afbeelding van Delftsblauwe klompen en de rood-wit-blauwe tulpen broches. Of wat dacht je van de Hollandse gelukspoppetjes of sleutelhangers gemaakt van oude postzakken? Subtiele versiering voor als je niet zo van de uitbundige oranje outfits bent of juist als gepaste aanvulling op je rijkelijk versierde Koningsdag outfit.

Nodig je op Koningsdag vrienden uit voor een borrel en een drankje bij jou thuis? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om het huis een beetje in thema versierd te hebben. Koningsdag versieringen maak je eenvoudig zelf. Hang bijvoorbeeld met maskingtape wat kaarten aan de muur waarop typisch Hollandse afbeeldingen staan of maak je eigen Koningsdagslinger met behulp van een stuk touw, kleine knijpertjes en Hollandse ansichtkaarten. Je vind al deze artikelen onder het kopje “Thema Koningsdag & Holland” in de webshop van Hip & Stip Kaarten. Kijk ook voor oranje en rood-wit-blauwe confetti om het feest compleet te maken.

Hip & Stip kaarten

Hoort zegt het voort

Voor buitenlanders en toeristen is Koningsdag een heel bijzonder feest. Al die mensenmassa’s uitgedost in het oranje al feestend op straat. Het blijft toch altijd een fraai gezicht. Als je aan Postcrossing doet is het rond deze tijd natuurlijk heel leuk om buitenlanders te vertellen over onze nationale feestdag. Postcrossing kaarten met daarop typisch Hollandse taferelen zoals molens, kaas en klompen zie je volop in het assortiment.

Postcrossing

Heb je een snailmail vriend of vriendin in het buitenland wonen? Deel de feestvreugde met ze door een Koningsdag snailmail brief samen te stellen. Vul een envelop vol met Hollandse lekkernijen en feestversiering en maak je brief extra feestelijk door het postpapier te decoreren met zelfgemaakte vlaggetjes van maskingtape en touw. Op die manier krijgt je snailmailmaatje ook iets mee van de feestvreugde.

Snallmail

Welkom in Holland

Natuurlijk kun je de Hollandse producten uit de webshop ook voor andere dingen gebruiken. Denk maar eens aan ‘welkom thuis’ presentjes. Of juist voor ‘vaarwel’ cadeaus voor vrienden die (tijdelijk) Nederland gaan verlaten. Mooi cadeaupapier, cadeaulabels en stickers maken het helemaal af. Je kunt deze ook gebruiken om je grabbeltoncadeautjes mee in te pakken voor de vrijmarkt op Koningsdag!

Snailmail

Zo zie je maar. Voor al je Koningsdag festiviteiten moet je toch echt even een kijkje nemen in de webshop van Hip & Stip Kaarten. Er zit vast ook iets voor jou bij. Wat zijn jouw plannen dit jaar?

Lieve groet,
Mirjam

 

Mirjam is blogger van Hip & Stip Kaarten; bekijk ook de website Een goed verhaal