Wat is het in 10 jaar Hip en Stip Kaarten leuk geweest, om met diverse bloggers samen te werken. Nu schrijf ik zelf regelmatig nieuwe blogs ook voor onze eigen collecties als Liefs uit Holland en Studio Holland. Dit jaar werk ik samen met Fotografie Blogger Amy van Wijk. Als vaste klant en volger op Instagram, hebben we via een fotowedstrijd leuke mails verstuurd. De manier van fotograferen gaf mij fijne inspiratie en deze wilde ik ook graag met mijn klanten en volgers delen. Regelmatig stuur ik Amy nieuwe kaarten, stickers en Hollands tape om nieuwe foto’s mee te maken. En natuurlijk als echte post te versturen, vaak via Postcrossing. Natuurlijk wil ik graag wat meer hierover weten, dus lees het interview mee met vragen die ik onlangs had voor blogger Amy.

Wat leuk dat je fotografie blogger voor ons bent, vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Amy, 28 jaar oud en geboren in een klein dorpje in Noord-Brabant waar ik nu nog steeds woon. In het dagelijks leven werk ik in het ziekenhuis. In mijn vrije tijd ben ik het liefst creatief bezig, zowel met kaarten en snailmail als met andere knutsel activiteiten. Ik ga graag naar kringloopwinkels en rommelmarkten op zoek naar vintage spulletjes, vooral oud Hollandse items. Verder lees ik graag, mijn favoriete genre is alles wat met geschiedenis te maken heeft. In 2012 heb ik mij aangemeld op de website voor Postcrossing, zo leuk!

Heb je overzicht in het aantal kaarten die verstuurd en ontvangen zijn?

Ik heb inmiddels via Postcrossing ruim 1650 kaarten verstuurd en ontvangen. Ik sorteer mijn ontvangen kaarten op land in grote multomappen met foto insteekhoezen. Het exacte aantal verstuurde en ontvangen kaarten heb ik niet echt in beeld maar ik heb een apart overzicht hiervoor gemaakt. De teller staat nu op 93 verschillende landen! Het langste dat een kaart onderweg naar mij is geweest is 346 dagen. De kaart kwam uit Taiwan, al denk ik dat hij een aantal tussenstops heeft gemaakt of wel een hele uitgebreide route. Ik heb zelf een keer post naar Chili verstuurd en deze kaart heeft er 273 dagen over gedaan. Het snelste zijn de kaarten van en naar Duitsland, vaak zijn ze maar 2 tot 3 dagen onderweg. Het is zo leuk om actief met Postcrossing bezig te zijn.

Wat fijn dat je inspiratie gaat geven als fotografie blogger, wat zijn onze favorieten merken?

Ik hou erg van typisch Hollandse illustraties, dus mijn favorieten merken zijn Liefs uit Holland en Studio Holland. Bij beide merken zijn de kaarten erg kleurrijk en passen ze perfect in een Nederlandse snailmail. Ook onder penvriendinnen in het buitenland zijn deze kaarten erg populair. Voor Postcrossing maak ik ook vaak gebruik van de kaarten van Femke Roefs, El’Papel en Wendy de Boer. Verder vind ik de kaarten van Artichique Design ook erg mooi vanwege de vintage en retro illustraties. Leuk zijn ook de kleurrijke kaarten van Kaartje van Caatje.

Je bent actief op Instagram, vertel eens wat over het fotograferen van je kaarten?

Ik ben op Instagram te vinden via @mailfromamy, met ruim 6500 volgers. Ik plaats voornamelijk foto’s van verstuurde en ontvangen post, postzegels en overige post gerelateerde items. Ik vind het leuk om foto’s met zoveel mogelijk kleur te hebben op mijn Instagram. Als achtergrond gebruik ik vaak de oranje PostNL brievenbus, de wereldkaart of een mooi plekje in Nederland. Het leukste van Instagram vind ik het contact met de volgers. Ik heb nu door de jaren heen, al veel mensen over de hele wereld leren kennen met deze interesses.

Volg ook fotografie blogger Amy mee op Instagram, regelmatig kom je hier ook onze kaarten tegen!

Happy Postcrossing! From Holland with Love, Hip & Stip Kaarten