Pipowagen aan Zee enveloppen

Post en Holland. Van die combinatie word ik altijd blij! Zo ook toen ik hoorde dat Pipowagen aan Zee nieuwe enveloppen heeft ontworpen met het thema Holland. Ik kreeg ze van Audrey thuisgestuurd zodat ik ze kon bekijken en natuurlijk een review over kon schrijven. Bij deze! De ontwerpen zijn hierboven gelijk te bekijken. Delfstblauw en post gecombineerd, mijn eerste indruk was dan ook dat ik ze erg leuk vind. De enveloppen zijn gedrukt op glad papier. Omwille van het ontwerp vind ik dit zonde, dit past er voor mijn gevoel niet bij. Overigens is er wel prima op te schrijven. Het zijn ook twee verschillende formaten, de bruine is namelijk langwerpig terwijl de blauwe rechthoekig is.

Pipowagen aan Zee enveloppen 1

Het ontwerp van delftsblauw heb ik altijd erg leuk gevonden. Hierbij staan de verschillende vakjes soms op hun zij of op de kop. Voor een envelop vind ik dat iets minder praktisch, aangezien je die meestal op één manier gebruikt. Op de foto is het niet zo goed te zien, maar de illustraties zijn enorm pixelachtig. Ik heb het gevoel dat dit expres is gedaan, omdat dit ook wel eens op een postkaart van dit merk heeft gestaan, maar ik vind het persoonlijk zonde. Om het lichtblauwe vak had van mij nog wel iets heen gemogen, nu lijkt het echt letterlijk geplakt. Het stikje en ‘groetjes uit Holland’ met de scrabbleletters vind ik enorm leuk. Al met al is het origineel ontwerp, maar het had nog iets beter gekund. Wel ideaal voor een themasnailmail ‘Holland’!

Pipowagen aan Zee enveloppen 2

Over de langwerpige envelop ben ik een stuk enthousiaster. Ik houd van craft en postgerelateerde ontwerpen op papier. De postzegel, stempel en belettering verwarmt mijn hart. Ook het ‘lintje’ aan de linkerkant op de achterkant en het strikje op de voorkant vind ik erg leuk. Het enige dat ik iets minder mooi vind, is de belijning van het delftsblauwe print. Dit omdat hij pixelachtig is, maar ook omdat het niet bij de rest van het ontwerp past voor mijn gevoel. Een zwarte lijn of geen hokje was ook prima geweest. Deze envelop zou ik overigens wel graag gebruiken voor het versturen van brieven!

De enveloppen zijn verkrijgbaar bij Hip & Stip Kaarten.