Hip & Stip Kaarten
webwinkel in Hollandse papierwaar
Winkelen in Holland
trendy Hollandse webwinkels
Hollandse collecties
Hollandse kaartenlijnen
Winkelen in Holland magazine
magazine met de leukste webwinkels

Kaarten van De Verderkijker

Kaarten van De Verderkijker

De Verderkijker.. kaarten waar je naar blijft kijken

Al jaren ben ik een fanatieke ansichtkaartenverzamelaar. Overal waar ik kom, in binnen- en buitenland, neem ik kaarten mee als souvenir. Ik dacht dus dat ik alles inmiddels wel gezien had. Maar toen ik deze kaarten op mijn deurmat vond, was ik aangenaam verrast. De kaarten van De Verderkijker zijn de nieuwe pronkstukjes van Hip en Stip Kaarten en zijn bestsellers in de webshop. Geen wonder want deze sprookjesachtige illustraties in foto’s van Lotte van Dijk zijn echt een lust voor het oog. Ze laten je op een andere manier naar de wereld kijken.

De Verderkijker

Een wereld vol verrassingen

Lotte van Dijk is een creatieve duizendpoot. Zo schrijft ze Nederlandstalige liedjes, muziek voor documentaires en films. Daarnaast maakt ze ook theatervoorstellingen voor kinderen en maakt ze prachtige foto’s. Op een dag begon ze te tekenen in één van haar foto’s. Het poppetje dat ze daarop tekende bleek het begin voor de nu zo succesvolle lijn genaamd ‘De Verderkijker’. Een zeer toepasselijke naam, vind ik, want de wonderlijke illustraties van poppetjes en dieren in ongewone maar toch alledaagse dingen zorgen er echt voor dat je verder gaat kijken.

De Verderkijker

Ik heb het gevoel dat wanneer ik naar de kaarten kijk, ik de wereld zie door de ogen van een kind. Kennen jullie bijvoorbeeld het verhaaltje Wiplala? In dit verhaal van Annie MG Schmidt komt er op een dag een piepklein mannetje bij een gezin wonen. Na het lezen van dit boek als klein kind begon ik ook overal plekken te zien, waar kleine mensen zouden kunnen wonen en spelen. Kleine doosjes werden bedden, van potloden maakte ik een speeltuin en een opengeslagen boek werd met de rug naar boven de ideale plek om te schuilen voor eventuele kleine mensjes. Daar moest ik meteen aan denken toen ik de kaarten van de Verderkijker in handen kreeg.

De Verderkijker

Kleine schilderijtjes

De kaarten van De Verderkijker zijn echt kunstwerkjes op ansichtkaartformaat. Foto’s van ogenschijnlijk eenvoudige dingen zoals een kop en schotel, het herfstblaadje of een vaas met bloemen vormen opeens de achtergrond van een aandoenlijk scenario. In het kopje zit een meisje een boek te lezen, terwijl een vogeltje haar van een afstandje bekijkt. Uit het vergeelde blaadje komt een nieuwsgierige rups tevoorschijn en de hangende bloem in de vaas maakt een mooie bloemendouche voor een miniatuurmensje op tafel.

De kaarten zijn van zeer stevige kwaliteit. De foto’s worden mat afgedrukt en op de achterzijde van de kaart zie je een afbeelding van de kaart in grijstonen. Wil je echt iemand verrassen? Stuur dan een kaart van De Verderkijker. Bekijk ze in de webshop van Hip & Stip Kaarten. De mijne houd ik voorlopig liever nog even zelf.

 

Lieve groet,
Mirjam Hart

Mirjam is blogger van Hip & Stip Kaarten; bekijk de website van Een Goed Verhaal

De Verderkijker

Onder Hip & Stip kaarten met 0 reacties op 11 september 2016